Tietoa minusta

Hei!

 

Olen ollut lapsesta asti kiinnostunut terveellisen elämäntavan noudattamisesta. Se oli pienessä maalaiskylässä jotenkin itsestäänselvyys, että kasvatettiin omavaraisesti ruokaa ja oltiin paljon ulkona ja urheiltiin.

Tiesin heti lukion jälkeen, että haluan alkaa opiskella jotakin terveyteen liittyvää ja viedä harrastuksen seuraavalle tasolle. 

En vielä silloin tiennyt, missä haluaisin opiskella ja vietinkin aikaa matkustellen ja tutkien eri koulutusvaihtoehtoja. 2017 Aloin opiskella Terveysopisto Saluksessa ja tiedonjano eri ruoka-aineiden vaikutuksesta sekä ihmisen eri tavoista reagoida niihin lisääntyi aina vaan. 

Mielestäni on tärkeää ajatella ihminen psyko-fyysis-sosiaalisena kokonaisuutena. Jokainen ihminen kokee olevansa terve eri tavalla. Tavoitteeni olisi löytää asiakkaan kanssa se, minkä itse kokee tärkeäksi aspektiksi ja joka vaikuttaisi positiivisesti elämänlaatuun ja helpottaisi arkea.

Nyt voin tyytyväisenä todeta, että harrastuksesta on tullut ammatti. Valmistuin ravintoneuvojaksi syksyllä 20 ja olen vasta aloittamassa uraani. Olen kuitenkin innokas aloittamaan ja valmis käyttämään kaikkea sitä, mitä olen oppinut.

Koulutus

Dipl. Ravintoneuvoja, Terveysopisto Salus (81 op)

  • Sisältäen luonnonlääketieteen keskusliiton terapeuttitutkintovaatimuksen mukaisen lääketieteen perusteiden osion; anatomia ja fysiologia, tautioppi, neurologia, psykologia, psykiatria, kansanterveystyö ja hoitotyön perusteet (yht. 42 op, sis. 230 opt kontaktiopetusta), sekä luontaisterapia ammattina -osion (6 op).

 

Täydentävät opinnot ja muut koulutukset:

  • Moilanen Satu, Terapeuttisen ruokavalion ruokien valmistus.
  • Silja Ballin, Aminohappoterapia
  • Moilanen Satu, Luontaistuotteet neuvontatyössä.
  • Piilo Riitta, Paasto ja puhdistusterapia.
  • Lepola Maili, Genetiikka.
  • Tuuli-Dammert Tarja, Sokeririippuvuus